Jest to masaż relaksacyjny wykonany przy użyciu ciepłej czekolady. Masaż czekoladowy  jest zabiegiem niezwykle zmysłowym, oddziałujący zarówno na psychikę jak i ogólne samopoczucie. Działa antydepresyjnie, zalecany szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Czekolada posiada właściwości rewitalizujące i odżywcze. Masaż czekoladą stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej i poprawia kondycję skóry, poprawia krążenie i przypływ limfy. Czekolada oraz dodatkowe składniki zawarte
w użytym kosmetyku, zostają wchłonięte przez skórę podczas masażu, poprawiając jej jędrność i elastyczność oraz nawilżenie. Ponadto ceramidy roślinne uszczelniają naskórek i chronią skórę przed wysuszeniem.

Właściwości czekolady:

- sole mineralne (żelazo, magnez, fosfor, potas, wapń);
                                                                                                               
- witaminy A, E, F i H (stosowane zarówno w zabiegach zmiękczających skórę, nawilżających i odżywczych)

- polifenole (cenne antyoksydanty stosowane w zabiegach anti-aging - powstrzymujących procesy starzenia się skóry);

- flawonoidy ("zmiatacze wolnych rodników", pomocne w zabiegach antycellulitowych, redukujących obrzęki, poprawiających krążenie);
                                                                                                               
- teobromina i kofeina (związki stymulujące i redukujące miejscowe depozyty tłuszczowe oraz cellulit, energizujące i rewitalizujące, także przeznaczone do zabiegów wygładzających skórę i antystresowych).

Po masażu czekoladą jesteśmy odprężeni i zrelaksowani a nasza skóra pozostaje doskonale nawilżona, odżywiona, wygładzona i pachnąca czekoladą jeszcze przez wiele godzin.

Dla kogo jest przeznaczony ten masaż?:
-dla osób potrzebujących się odprężyć
-dla osób mających suchą skórę
-w okresie jesienno-zimowych melancholii

Masaż ten można wykonywać codziennie, w zależności od potrzeb osoby masowanej (np. po stresującym dniu).